Olej jojoba, 20 ml – ESENT

69,00kr

3 w magazynie

Doświadcz luksusu naturalnego piękna dzięki naszemu tłoczonemu na zimno ekologicznemu olejkowi jojoba! Ten złoty olejek to doskonałe rozwiązanie do pielęgnacji zarówno skóry, jak i włosów. Olej jojoba jest znany ze swojej zdolności do nawilżania, zmiękczania i odżywiania skóry, jednocześnie nadając włosom blask i odżywienie.

Bogaty w witaminy A, E i F, a także unikatowy zestaw składników odżywczych, olej jojoba pomaga zachować zdrową i młodzieńczą skórę. Działa również jako naturalny filtr przeciwsłoneczny z SPF około 4, zapewniając piękną, trwałą opaleniznę.

Czy chcesz odświeżyć swoją skórę, wzmocnić paznokcie czy podarować włosom najwyższą jakość pielęgnacji, nasz ekologiczny olejek jojoba to doskonały wybór. Zamów swoją butelkę już dziś i odkryj naturalne piękno rośliny jojoba.

payments

3 w magazynie

Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych

Opis

Olej Jojoba tłoczony na zimno, nierafinowany

Olej jojoba to prawidłowo określając ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis),występującej naturalnie w obu Amerykach,  hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatowo przyswajalny, przez skórę, .

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask.

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry( np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

 

Sposób użycia

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-99%.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów ( home made ).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.

Kjemiske egenskaper:

Sammensetning:

– Vitamin A, som støtter hudens naturlige funksjon.
– Vitamin E, som fremmer hudregenerering og bremser aldringsprosessen.
– Vitamin F, som har en immunstimulerende effekt på huden og hele kroppen.
– Opptil 8% vann.
– Opptil 10% sukker.
– Opptil 10% kostfiber.
– Opptil 30% aminosyrer, umettede voks og fettsyrer.
– Alkoholer.

Opprinnelsesinformasjon og sertifikater:

Oljen produseres i EU (Storbritannia) med råvarer fra Spania. Oljen er godkjent for salg som kosmetisk råvare i EU og USA. Den blir tappet under en nøytral gassatmosfære.