fbpx
Bestselger

Aprikoskjerneolje 30ml

45.00kr

Notify me when item is back in stock.

Legg til i ønskeliste
Legg til i ønskeliste

Beskrivelse

Olej morelowy tłoczony na zimno z pestek, czysty, surowy, nierafinowany.
Idealny do skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej.  Doskonały do masażu.

Olej morelowy otrzymywany jest nasion owoców moreli zwyczajnej.
Olej morelowy jest lekki , przezroczysty, lekko żółty. Ma charakterystyczny bardzo delikatny zapach. W temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny.

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A i E.

Olej morelowy jest łatwo wchłaniany przez skórę. Nawilża i wygładza naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry.
Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek.

Może być stosowany do skóry wyjątkowo wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Dzięki swoim właściwościom jest stosowany do masażu dorosłych jak również i dzieci.

Olej morelowy jest doskonały do delikatnej skóry najmłodszych, w aromaterapii.
Używany często w produkcji kremów, balsamów, pomadek do ust, mydełi odzywek do włosów.

Polecamy do skóry przesuszonej, szarej, zmęczonej, ze skłonnościa do zamrszczek. Olej można stosować na twarz, ale również na całe ciało, szczególnie po kąpieli.
Do olejku proponujemy dodać kilka kropli ulubionego olejku eterycznego.
Przez długi czas skóra będzie gładka, odpowiednio odżywiona i otulona pieknym zapachem.

INCI: Prunus armeniaca (Apricot) Kernel Oil

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.082 kg
Dimensjoner 4 × 8 × 8 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.


Bli den første til å omtale “Aprikoskjerneolje 30ml”

Du har nettopp lagt til dette produktet i handlekurven: